Forebygging av olje- og søppelløsning til sjøs er nøkkelord for Atlas-incinerators. Forbrenningsovnene er designet for samtidig brenning av slamolje og fast avfall.

Forebygging av olje- og søppelløsning til sjøs er nøkkelord for Atlas-incinerators. Forbrenningsovnene er designet for samtidig brenning av slamolje og fast avfall.

For det maritime markedet

Siden 1974 har Atlas-Incinerators produsert forbrenningsovner for marine- og offshoremarkedet, og i løpet av denne tiden har vi strebet etter å gjøre ganske enkelt den beste marine incineratoren på markedet.

Med over 9000 enheter levert, først og fremst til det maritime markedet, føler vi oss kvalifisert til å si at vi er det beste valget for rederier. 

x10 titan

"en ekte game changer"

I flere tiår har det vært skikk å varme slamolje enten med damp, elektrisitet eller termisk olje før forbrenning. Med ATLAS-incinerators nye X10 TITAN er alt dette historie nå.

Hvorfor bruke incinerator

  • Det er allment akseptert at forbrenning er den mest miljøvennlige måten å kvitte seg med søppel og slamolje. DNV gjenkjenner dette med sin “Clean Ship” notasjon, som krever at en incinerator skal installeres.
  • På verdensbasis er det mangel på havnemottak for slamolje og avfall.
  • Utladning av slamolje og søppel til land er ofte veldig dyrt. I noen utviklingsland betales noen ganger en liten sum penger for slamoljen, men det er miljøpåvirkning når man bruker slamolje som drivstoff. 
  • Sjefsingeniører og mannskap er ikke lenger fristet til ulovlig å kvitte seg med fast avfall over siden, eller slamolje via et “magisk rør”, og risikerer kapteinens eller deres egen fengsling samt store bøter for eieren.
Atlas forbrenningsanlegg
Atlas incinerator

har du spørsmål eller ønsker pristilbud?

    56 12 30 90

    office@mpnp.no